Cooktherapy.gr

Συνταγή:Καρμπονάρα (μεσογειακή)


Μερίδες:6
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 20 '
Περιγραφή

Καρμπονάρα με βάση το ελαιόλαδο, αυγά, σκόρδο και μαϊντανό.

Επειδή τα αυγά δεν ψήνονται, χρησιμοποιήστε μόνο φρέσκα βιολογικά αυγά, τα οποία τα πλένετε και σκουπίζετε καλά πριν τα σπάστε.

Ενημερωθείτε για τον πιθανό κίνδυνο μόλυνσης από σαλμονέλα, ένα μικρόβιο το οποίο πιθανώς βρίσκεται στο εξωτερικό - τσόφλι - των αυγών. 

Την συνταγή την φτιάχνω χρόνια χωρίς πρόβλημα, προσέχωντας από που αγοράζω τα αυγά, πάντα χρησιμοποιώ βιολογικά αυγά που μόλις αγόρασα. (Το ότι είναι βιολογικά δεν είναι εγγύηση κατά της σαλμονέλας, απλός πιστέυω ότι τα αυγά από μικρές μονάδες παραγωγής είναι πιό 'υγιές' για το πτηνό, και κατ'επέκταση, για το αυγό που παράγει.)

Επίσης, φροντίζω ώστε το λάδι που ρίχνω στα ζυμαρικά να είναι καυτό, ώστε να 'ψήσει' κατά κάποιο βαθμό το ωμό αυγό.


Υλικά


Εκτέλεση