Cooktherapy.gr
Συνταγή:Μοσχάρι ρολό
Μερίδες:Όσες θέλετε.
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος 180 '
Περιγραφή Τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Ετικέτες: μοσχάρι
Υλικά
- Ζητάτε από το χασάπη 2 κιλά μοσχάρι να το κάνει ρολό.
χοντρά κομμάτια κεφαλοτύρι στενόμακρα
4-5 καρότα
Εκτέλεση
- 1. Δίνουμε στο χασάπη το κεφαλοτύρι και τα καρότα για να μας τα τυλίξει μέσα στο ρολό.
2. Ρίχνουμε νερό στη γάστρα, λίγο κρασί και βάζουμε μέσα το ρολό.
3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 για 3 ώρες περίπου ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το ρολό. Το γυρνάμε πού και πού.
4. Όταν βγει το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε φέτες τις οποίες ξαναβάζουμε στο ζουμί τους για να μην ξεραθούν. Μπορούμε αν το σερβίρουμε ζεστό να πήξουμε το ζουμί με κορν φλάουρ λίγο πριν το σερβίρουμε.
5. Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη και να το ζεστάνουμε τελευταία στιγμή. Είναι σα φρέσκο.στη γάστρα