Cooktherapy.gr
Συνταγή:Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με τόνο
Μερίδες:4
Χρόνος ετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος 20 '
Περιγραφή πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη!!!
Ετικέτες: αλμυρό
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
350 gr σπαγγέτι ολικής αλέσεως
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
150 gr τόνο σε λάδι, θρυμματισμένο
400 gr ντοματίνια , τα οποία τα κόβουμε στη μέση
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
- Σωτάρετε το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Προσθέτετε και τον τόνο και τον σωτάρετε για λίγα λεπτά.
Το σβήνετε με κρασί.
Βάζετε τα ντοματίνια, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ενώ λιώνετε τα ντοματίνια με μια ξύλινη κουτάλα στα τοιχώματα του σκεύους που μαγειρεύετε.Παράλληλα βράζετε το σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente σε νερό που έχετε αλατίσει με μια πρέζα χοντρό αλάτι.
Σουρώνετε το σπαγγέτι και το βάζετε στα πιάτα .
Τα περιχύνετε με την καυτή σάλτσα και τα πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως.
Buon apettito!!