Cooktherapy.gr

Συνταγή:Spaghetti al tonno


Μερίδες:4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος 30 '
Περιγραφή

Σπαγγέτι με τόνο σιγοβρασμένο σε σάλτσα ντομάτα.

 

Αυτή η συνταγή ήρθε από τη Νότια Ιταλία και έχει ιστορία: Το καλοκαίρι του '93, όταν δούλευα στη Σαντορίνη, ένα βράδυ στο beach bar γνωρίσαμε κάτι φοιτητές από τη Νότια Ιταλία. Δεν προλάβαμε να γνωριστούμε και μας ρώτησαν αν έχουμε κουζίνα. Την επόμενη μέρα αυτοπροσκλήθηκαν και ήρθανε να μας μαγειρέψουν!

 

Ο chef ήταν στενοχωρημένος γιατί του είχε τελειώσει το αλάτι που είχε κουβαλήσει από τη Ρώμη, αλλά μας μαγείρεψε αυτό το υπέροχο πιάτο, εξαιτίας του οποίου άρχισα να τρώω τόνο, ενώ πριν τον απεχθανόμουν!

 

Ενάμισυ χρόνο μετά που ταξίδεψα στην Ιταλία, έμαθα ότι ο μάγειράς μας έπιασε δουλειά -ως μάγειρας φυσικά- σε ξενοδοχείο της Ρώμης :-)


Ετικέτες: βίδες, ζυμαρικά, μακαρόνια, τόνος, σάλτσα τόνου, Ιταλικές συνταγές, σπαγγέτι, spaghetti

Υλικά


Εκτέλεση