Cooktherapy.gr
Συνταγή:To κρασάκι της θείας Ρούλας
Μερίδες:40
Χρόνος ετοιμασίας: 20'
Περιγραφή Κρασί με γεύση εσπεριδοειδών που χρόνια τώρα κρατούσε μυστικό η θεία μου. Το πίναμε πάντα το καλοκαίρι αλλά όλοι ξέραμε ότι το έφτιαχνε από το χειμώνα.
Ετικέτες: ποτό
Υλικά
- 3 λίτρα καλό λευκό κρασί
- 1 λίτρο οινόπνευμα φρούτων ή ρακή (το βρίσκετε σε κάβες που πουλάνε χύμα ποτά)
- 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια άρωμα
- 3 πορτοκάλια γλυκά
- 3 νεράτζια
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
- Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη γυάλα που να έχει σκέπασμα και να κλείνει στεγανά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κρασί και τέλος τη ρακή. Το κλείνουμε και το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό σημείο.
- Μετά από 2 μήνες το ανοίγουμε και το στραγγίζουμε καλά μέσα σε μπουκάλια γυάλινα.
- Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5-6 μήνες πριν το σερβίρουμε. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερο θα γίνει. Μήν ξεχνάτε τα μπουκάλια φυλάσσονται πάντα πλαγιαστά και όχι όρθια.
- Τραβιέται πολυ με παγάκια.