Cooktherapy.gr

Συνταγή:Καραμελωμένες φλούδες από Νεράντζι ή Πορτοκάλι


Μερίδες:Πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος 15 '
Περιγραφή

Οι φλούδες από εσπεριδοειδή είναι πάντοτε πολύ δυνατές γεύσεις γιατί στο ψήσιμο ελευθερώνονται τα πλούσια έλαια που κρύβονται στους πόρους τους και μαζί με την πικράδα εάν συνδυαστούν σωστά με το γλυκό, βγαίνουν απίθανα αποτελέσματα.

 

Στην δική μας Ελληνική κουλτούρα είναι βασικό παράδειγμα τα γλυκά του κουταλιού.

 

Από πολύ απλά υλικά αλλά με τέχνη και αγάπη φτιαγμένα, τα γλυκά του κουταλιού είναι το ορόσημο της Ελληνικής κουζίνας.

 

Αυτή η συνταγή είναι μια ασυνήθιστη παραλλαγή.

 

Μπορεί κανείς να ετοιμάσει μεγαλύτερη ποσότητα και να τα κρατήσει στο ψυγείο για μέχρι και 1 μήνα.

 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παγωτό και πάνω από την  «PannaCotta» ή άλλες κρέμες.


Υλικά


Εκτέλεση