Τι διαβάζετε σήμερα; - Cooktherapy Forum
Τι διαβάζετε σήμερα;
  • apapsaapapsa Νοέμβριος 2011
    Σε διάφορους χώρους κοινωνικής δικτύωσης που παρακολουθώ είναι καθιερωμένη μια μέρα της εβδομάδας που τα μέλη συζητάνε ποιο βιβλίο διαβάζουν εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα. Θέλετε να το κάνουμε κι εμείς; Μιας και ανοίγω την συζήτηση σήμερα που είναι Σάββατο, μπορούμε να το καθιερώσουμε για κάθε Σάββατο.

Εγώ σήμερα διαβάζω την 'Αλωση της Κωνσταντίας του Γιάννη Μακριδάκη, που είναι και υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών φέτος. Εσείς τι διαβάζετε; ;-)
  • travellinglighttravellinglight Νοέμβριος 2011
    Τον καινούργιο Μουρακάμι. Α, και καλοφάγωτο το φόρουμ. :-)

(Επίσης, ο Μακριδάκης ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου του από την ψηφοφορία για το βραβείο, αν δεν κάνω λάθος.)
    Α ναι; Γιατί; (You don't have to answer this, θα το ψάξω στο ίντερνετ).

Εγώ, πάντως, τον Kafka on the shore του Μουρακάμι που ξεκίνησα πριν λίγες μέρες τον απαράτησα. Έχω εγώ μυαλό για Μουρακάμι τώρα;...
    Και η Μάρω Δούκα απέσυρε το βιβλίο της.
  • Cook+TherapistCook Therapist Νοέμβριος 2011
    Εγω ξεκίνησα το Cutrain, Poirot's last case. Agatha Christie προφανώς. Και πολύ βαρύ μου πέφτει μπορώ να πω σε αυτή τη φάση :P
    Οι καλές συνταγές κάνουν τους καλούς φίλους :)
  • Toula74Toula74 Νοέμβριος 2011
    Καλημέρα Cooktherapists !

Εγώ αυτό τον καιρό διαβάζω το βιβλίο "Σκλάβες" της Τεχμινα Ντουράνι. Πρόκειται για μια βιογραφία και περιγράφει τα τυραννικά χρόνια που έζησε η συγγραφέας δίπλα στον Μουσταφά Χαρ, σημαντικό πολιτικό πρόσωπο του Πακιστάν.

Γενικά μ΄αρέσουν βιβλία που έχουν σχέση με την Ανατολή και ιδιαίτερα όταν αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα.
    @ CookTherapist: ελπίζω να το συνεχίσεις το βιβλίο [-O<

@ Toula74: ενδιαφέρον αυτό που διαβάζεις. Αφού σου αρέσουν τα βιβλία με την Ανατολή, ίσως να σου αρέσει και αυτό που αναφέρω στο πρώτο μου ποστ (και μόλις το τελείωσα), διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη (αλλά δεν είναι πραγματική ιστορία).
  • StrangeEmilyStrangeEmily Νοέμβριος 2011
    Εγώ διαβάζω τον καινούργιο Μουρακάμι στο τρένο, το Lying on the couch του yalom στο κρεβάτι και το αστυνομικό Hornet's nest της Patricia Cornwell στην τουαλέτα και το BBC's 365 Cakes and Bakes στην κουζίνα :-)
    Ολα αυτά μαζί; Μπράβο κουράγιο! Νομίζω πάντως οτι η Patricia Cornwell είναι η πιο ριγμένη της παρέας :p

Εγώ διαβάζω τον καινούργιο Μουρακάμι στο τρένο,

Τελικά δεν την παλεψα με τον Μουρακάμι που μου δανείσατε παιδιά, ένιωθα τόσο κουρασμένη όταν τον διάβαζα στο τρένο, που τον εγκατέλειψα. Θα σας τον επιστρέψω μόλις βρεθούμε.
    BookSaturday σήμερα! Πώς πέρασε αυτή η βδομάδα; Ούτε που κατάλαβα...

Τελείωσα την Άλωση της Κωνσταντίας, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της μου φαινότανε σαν να την έγραφε διαβάζοντας ταυτόχρονα την Λωξάντρα και που δεν με εντυπωσίασε τόσο όσο ο "Ήλιος με δόντια" του ίδιου συγγραφέα.

Άρχισα ένα βιβλίο, με σκοπό να του δώσω μια ευκαιρία και μετά να το παρατήσω, γιατί το είχα ξαναρχίσει και δεν μου είχε αρέσει καθόλου. Αυτή την φορά, όμως, κάτι μου έκανε και το συνεχίζω ολοταχώς. Είναι το "Όλα πάνε ρολόι (ή σχεδόν)" της Στυλιάνας Γκαλινίκη.
  • SokolatoulaSokolatoula Νοέμβριος 2011
    Εγώ θα γυρίσω πίσω το χρόνο και θα σας πω ποιο ήταν το βιβλίο που μ έκανε ν αγαπήσω το διάβασμα.
    Ήταν "ο θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή.
    Ήταν το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και σε γεγονότα της δικής της ζωής.
    Στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά το προσωπικό της ημερολόγιο που έγινε βιβλίο και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1969 από τις εκδόσεις Κέδρος και αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες αναγνώστες τα επόμενα χρόνια.
    Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η συγγραφέας σε μια συνέντευξή της: Χάρη στην Αίγινα, στα παιδιά μου, στους φίλους τους και στη Βαγία των παιδικών μου χρόνων έγινα συγγραφέας.
    Αχ Σοκολατούλα μου, κι εμένα ήταν από τα αγαπημένα μου βιβλία ο Θησαυρός της Βαγίας. Θυμάσαι που είχε γίνει και σειρά στην τηλεόραση;
  • NanoukaNanouka Νοέμβριος 2011
    Εγώ αυτήν την περίοδο διαβάζω το ¨Κοιμητηριο της Πράγας ¨του Ουμπέρτο ΄Εκο και δε μπορώ να πω ότι έχω ξετρελαθεί, αλλά το συνεχίζω από περιέργεια και μόνο να μάθω που σχετίζεται το Κοιμητηριο της Πράγας με όσα διαβάζω. Οσο για το Θησαυρό της Βαγίας μου άρεσε κι εμένα πολύ, αλλά το βιβλίο που ξεχώρισα πραγματικά είναι η Μάγισσα του Πόρτομπέλο του Πάουλο Κοέλο και μετά ο αλχημιστης.
    Apapsa τη θυμάμαι τη σειρά και πρόσφατα είδα και μια ταινία από ένα βιβλίο που επίσης είχα λατρέψει όταν ήμουν παιδί. Τη Τζέιν Έιρ.
    Με είχε μαγέψει τότε αυτό το βιβλίο. :-)
  • TrinityTrinity Νοέμβριος 2011
    Εγώ αυτή την περίοδο διαβάζω το Σπίτι των πνευμάτων της Ιζαμπέλ Αλιέντε..Μου κίνησε το ενδιαφέρον να το διαβάσω η ταινία την οποία θεωρώ αριστουργηματική!!!Δεν ξέρω αν είναι ιδεά μου ή απλά το ότι είδα πρώτα την ταινία και μετά ξεκίνησα το βιβλίο, αλλά η ταινία με εντυπωσίασε πιό πολύ!!!Και μου κάνει φοβερή εντύπωση διότι μέχρι στιγμής μου συμβαίνει το αντίθετο, οι ταινίες πάντα μου ήταν αδιάφορες έχοντας διαβάσει τα βιβλία στα οποία βασίστηκαν!!!
    Σε απάντηση στη γλυκειά μου Sokolatoula το πρώτο μου βιβλίο της Ζωρζ Σαρή ήταν Ο χορός της ζωής και της Άλκη Ζέη το καπλάνι της βιτρίνας!!!Αυτά τα 2 βιβλία ήταν τα πρώτα μου και η εκκίνηση να το πω έτσι στον απίστευτο κόσμο των βιβλιών!!!
    Την Τζέϊν Έιρ θέλω να τη δω γιατί το τρέηλερ μάρεσε πολύ ήταν καλή η ταινία??
    Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να ανοίξω υποκατηγορίες στο ψυχαγωγία.
    Βιβλίο, Θέατρο, Σινεμά, Αλλα
    Τι λετε;
  • TrinityTrinity Νοέμβριος 2011
    ναι ναι ναι!!!!!! :-D
    Συμφωνώ Cook Therapist με τις υποκατηγορίες, έτσι ώστε να βάζουμε σε κάθε κατηγορία ή υποκατηγορία το ανάλογο ποστ.

Trinitaki η ταινία της Τζέιν Έιρ είναι πολύ καλή και αξίζει να τη δεις!
    Βέβαια το βιβλίο είναι καλύτερο όπως συμβαίνει πάντα. Ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα και το είδα μετά σε σειρά ή σε ταινία μου άρεσαν πολύ περισσότερο τα βιβλία. :-)
    Έτοιμο :)
  • NanoukaNanouka Νοέμβριος 2011
    Τρομερή ιδέα Cook Therapist , μπραβο! Ναι, Τρινιτι κι εγώ έχω δει τη Τζέιν Έιρ και είναι πολύ καλή! :-c
    Παιδιά, εγώ αυτό που διαβάζω (το "Όλα πάνε ρολόι ή σχεδόν") είναι ανατριχιαστικό. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω. Ανυπομονώ να το τελειώσω να πάω σε κάτι πιο χαρούμενο.
    Και όντως, αυτό που άρχισα είναι πιο χαλαρό, έχει και πλάκα σε κάποια σημεία και είναι γραμμένο από Λατινοαμερικάνο, δηλαδή εγγύηση :) Είναι το "Αναμνήσεις μιας κυρίας" του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, ενός νεαρού συγγραφέα από το Περού. Μου το είχε χαρίσει ένας φίλος πριν από κανα-δυο χρόνια και τώρα που επιτέλους ήρθε η ώρα του, μου αρέσει πολύ.
    Καλησπέρα Apapsa. Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
    Διαβάζω το "κόκκινο σημάδι" της Σοφίας Βοΐκου.
    Πολύ καλογραμμένο και με ενδιαφέρουσα πλοκή.
    Όταν το τελειώσω θα σας πω ολοκληρωμένες εντυπώσεις. :)
  • xgiorgaraxgiorgara Νοέμβριος 2011
    καλησπέρα παιδιά εγώ τελειώνω το πεθαμένο λικέρ του γιάννη ξανθούλη.
    χαλαρό βιβλιαράκι που εξιστορεί την μετάβαση μιας παρέας παιδιων απο την παιδικότητα στην εφηβεία την μίυση τους στον έρωτα και την αγάπη.
  • %CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B1κλαρα Νοέμβριος 2011
    Καλημερα κι απο μενα,αν και δε μπορω τελευταια να συγκεντρωθω,ενα βιβλιο που διαβασα πριν μερικους μηνες ειναι του Γιαλωμ <οταν εκλαψε ο Νιτσε>οπου αναφερεται στα οιδιποδια μας ,και στο ποσο επηρεαζουν τη ζωη μας μεγαλονοντας, η παρεμβαση του ψυχοθεραπευτη ωστοσο που καταφερνει να απαλαξει τον ασθενη απο τα παθη που τον ταλαιπωρουν,μεσα απο τα ονειρα και τα γεγονοτα της παιδικης του ηλικιας.....
  • apapsaapapsa Δεκέμβριος 2011
    Ακόμα το ίδιο διαβάζω, τι να κάνω κι εγώ, κοιμάμαι με το βιβλίο αγκαλιά κάθε βράδυ :) Είναι πολύ ωραίο πάντως και νομίζω πως το επόμενο που θα διαβάσω είναι "Η γιορτή του τράγου" του Μάριο Βάργκας Λιόσα, γιατί εκτός του ότι έχει άμεση σχέση με το θέμα του "Αναμνήσεις μιας κυρίας", το αναφέρει κιόλας μέσα στο βιβλίο!
  • xgiorgaraxgiorgara Δεκέμβριος 2011
    Εγω ξεκίνησα του ξανθούλη παλι το τούρκος στον κήπο έχει λίγο μυστήριο η αρχη για να δούμε και η συνέχεια...
  • SokolatoulaSokolatoula Δεκέμβριος 2011
    Καλησπέρα σας.
    Εχθές το βράδυ ξεκίνησα Την " δροσοσταλίδα της συγνώμης" του Όμηρου Αβραμίδη και μου αρέσει πολύ. Όταν το τελειώσω θα σας πω εντυπώσεις. Ο Όμηρος Αβραμίδης είναι από τους συγγραφείς που ξεχωρίζω και έχω διαβάσει το "Δρόμο του φεγγαριού" , "Ακριβή μου κληρονομιά", " Άκου το τραγούδι της βροχής", " Σαν ανοιξιάτικη μπόρα", και "Οι δρόμοι της καρδιάς". Μου άρεσαν όλα!
  • apapsaapapsa Δεκέμβριος 2011
    Καλημέρα! Δεν πρόλαβα να γράψω χτες. Διαβάζω ένα βιβλίο του Τζόναθαν Κόου "Η λέσχη των τιποτένιων" λέγεται στα ελληνικά, αλλά ήταν εξαντλημένο και το βρήκα στα αγγλικά.
  • %CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B1κλαρα Ιανουάριος 6
    Kαλησπερα και Καλη Χρονια σε ολους!
    Διαβαζω " το αμαρτημα της μητρος μου "του Γεωργιου Βιζυηνου,το ξεκινησα σημερα και μπορω να πω οτι μ εχει καθηλωσει!
  • Cook+TherapistCook Therapist Ιανουάριος 9
    Με τις γιορτές αποσυντονίστηκα σε σχεση με το ίντερνετ αλλά βρήκα λίγο χρόνο για διάβασμα. Διάβασα το «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού» του Τεύκρου Μιχαηλίδη και χθές τελείωσα το πραγματικά αστείο, σατιρικό και λίγο παλιομοδίτικο «Γουίλτ - Το μυστήριο της φουσκωτής κούκλας» :)
  • Cook+TherapistCook Therapist Φεβρουάριος 18
    Διαβάζω το «Η Κλάρα στο μισοσκόταδο" του Χοσέ Κάρλος Σομόθα. Το διαβάζω μέρες τώρα, αλλά είναι μεγάλο και δεν έχω πολύ χρόνο για διάβασμα, οπότε να δώ πότε θα το τελειώσω.

Γεια σου!

Δεν είσαι συνδεδεμένος στο CookTherapy.gr. Για να συνδεθείς πάτησε ένα από τα δύο παρακάτω κουμπιά:

Σύνδεση Εγγραφή μέλους

Συμμετέχουν