Φουρνιστά χριστουγεννιάτικα στολίδια (από nanaly) - Cooktherapy Forum
Φουρνιστά χριστουγεννιάτικα στολίδια (από nanaly)
  • Cook+TherapistCook Therapist Νοέμβριος 2011
    Ειναι μαγειρικη ναι .................αλλα ειναι και ενας ευχαριστος τροπος να περασετε χρονο με τα παιδια σας και να δημιουργησετε μονοι σας τα χριστουγεννιατικα στολιδια τα παιδια το λατρευουν

Υλικά:
    500 γρ. Αλευρι λευκο
    500 γρ. Αλατι
    Χλιαρο νερο οσο παρει

ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εως οτου καταφερουμε να εχουμε μια ωραια ζημη ανηγουμε τη ζημη σε φυλλο και με κουπ ατ η' και με το χερι εαν τα καταφερνουμε φτιαχνουμε διαφορα σχεδια τα ψυνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα περιπου (προσοχη δεν θελουμε να σκουρινουν απλα να σκληρηνουν)επειτα αφηνουμε την φαντασια των παιδιων να δημιουργησει βαφοντε με ολα τα υλικα απο μαρκαδορους εως και ακριλικο ειναι μια τελεια ευκαιρεια να βαλεταο τα παιδια σας στην κουζινα και να δημιουργησετε παρεα
    συμβουλη νο 1 : καλο θα ειναι να κανετε μικρες τρυπουλε διαμπερεις με την οδοντογληφιδα στα στολιδια σας για να περασετε απο εκει την κλοστη που θα τα κρεμασετε στο δενδρο

συμβουλη νο 2 : εαν θελετε τα στολιδια σας να κρατησουν πολλα πολλα χρονια καλο θα ηταν να τα λουστραρετε επισης μπορειτε να τα στολισετε και με στρασακια

καλη επιτυχια
    Οι καλές συνταγές κάνουν τους καλούς φίλους :)
  • persapersa Νοέμβριος 2011
    πολύ καλή ιδέα!!!...μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα αυτό το υλικό ζύμης νωπό αντι για πλαστελίνη. Διατηρήται πολύ καιρό στο ψυγείο, δεν εχει χημικά κα ειναι ακίνδυνο για τα παιδακια αν το βάλουν στο στόμα. Φετος θα τα ψήσουμε!!!
    Επίσης για να διατηρείται πολύ καιρό εχω ακούσει πως μπορούμε να προσθέσουμε στύψη (αυτό που βάζανε παλιά για αιμοστατικό στο ξύρισμα) αλλά δεν ξέρω σε τι μορφή. Φαντάζομαι την έτριβαν.
    Πάντως η θεία μου που το έκανε έτσι και μετά τα περναγε βερνίκι κράταγαν πολλά χρόνια...
  • nanaly Νοέμβριος 2011
    καλη ιδεα αυτο με τη στυψη μπορεις να μαθεις πως το χρησημοποιουσε ?
    Εμαθα οτι υπάρχει και σε σκόνη η στύψη. Ισως στο φαρμακείο να έχουν ή να μπορούν να σου πούν που να βρείς. Αλλιώς μπορείς να τρίψεις ή θρυματίσεις το στίκ που το βρίσκεις εύκολότερα. B-)
  • apapsaapapsa Νοέμβριος 2011
    Η StrangeEmily έφτιαχνε ένα τέτοιο υλικό και το χρησιμοποιούσε κι αυτή ως πλαστελίνη με την κόρη της. Νομίζω ότι έβαζε και κάτι άλλο μέσα, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Καιρό τώρα ήθελα να αρχίσω κι εγώ να παίζω φτιάχνοντας πράγματα με τον γιο μου, αλλά το αμελώ. Δεν ξέρω αν θα κάτσει κιόλας, γιατί είναι 2 χρονών και δεν κάθεται πολύ ώρα σε ένα σημείο :-D
  • StrangeEmilyStrangeEmily Δεκέμβριος 2011
    Α, ναι έφτιαξα και έβαλα μέσα κρεμόριο. Είναι μια άσπρη σκονίτσα που διατηρεί το ζυμάρι ελαστικό.
  • apapsaapapsa Δεκέμβριος 2011
    Τελικά είχαμε φτιάξει στολίδια από ζυμάρι στις αρχές του μήνα και είχε ξετρελαθεί ο Cooky. μετά τα ζωγραφίσαμε κιόλας με ακρυλικά χρώματα και μερικά τα πήρα στην δουλειά μου και στολίσαμε το δέντρο. Τα υπόλοιπα τα κρεμάσαμε στο δικό μας. τώρα που το σκέφτομαι, είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε στο δέντρο στολίδια που τα έχει ζωγραφίσει ο μικρός Cooky :-D
  • mafaldaqmafaldaq Ιανουάριος 11
    Αααα κατασκευές :). Έχω και εναλλακτική λύση άμα σας περισσεύουν μήλα και θέλετε να παίξετε με τα παιδιά. Κρατάνε πολλά χρόνια και μυρίζουν πολύ ωραία.

Υλικά
    100 γρ. κανέλα
    50 γρ. γαρύφαλλο
    2 μήλα
    4 κουταλιές ατλακόλ γενικής χρήσης
    πλάστης
    λαδόκολλα

Οδηγίες
    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, την ατλακόλ και τα μήλα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ζύμη. Προσοχή κολλάει στα χέρια. Στρώνουμε την λαδόκολλα και ανοίγουμε φύλλο 4 χιλιοστά περίπου. Κόβουμε με κουπάτ και με ένα καλαμάκι ανοίγουμε τρυπούλες για να μπορούμε να τα κρεμάσουμε. Μπορούμε με τρίφτη τυριού να κάνουμε διάφορα σχεδιάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν με τον αέρα 2-3 ημέρες, γυρίζοντας τα 2-3 φορές στην διάρκεια της ημέρας γιατί λυγίζουν. Μπορούμε να τα στεγνώσουμε στο φούρνο στον αέρα για 2-3 ώρες ή στο καλοριφέρ αν βιαζόμαστε.

Γεια σου!

Δεν είσαι συνδεδεμένος στο CookTherapy.gr. Για να συνδεθείς πάτησε ένα από τα δύο παρακάτω κουμπιά:

Σύνδεση Εγγραφή μέλους

Συμμετέχουν